Главная НовостиПрезентація збірки поезій Валерія Гончаренка. 23 квітня

Презентація збірки поезій Валерія Гончаренка. 23 квітня

Презентація збірки поезій Валерія Гончаренка. 23 квітня
19.04.2016 10:40:00

 У Кіровоградському видавництві «Імекс ЛТД» вийшла книга вибраних поезій Валерія Гончаренка «Лиш світитися Україною…» під редакцією і з передмовою письменника Василя Бондаря. Запрошуємо усіх шанувальників творчості відомого кіровоградського поета на презентацію збірки, що відбудеться в галереї "Єлисаветград" 23 квітня (субота) о 15.00.

Окрему подяку за допомогу в організації висловлюємо Кіровоградському міському літературно-меморіальному музею І. К. Карпенка-Карого
та письменнику Василю Бондарю


До книги вибраної лірики українського поета Валерія Гончаренка (1942-2000) ввійшли вірші з його прижиттєвих книг «Червоний Волосожар», «Кроки», «Дума про отчу землю», «Шлях до джерела», «На розі полудні», а також посмертної книги «Кажу ось: мементо морі!» і поезії, які не публікувалися в збірках. У книзі представлені і поетичні твори просторіших форм – вінок сонетів та поеми. Ясна, образна, хвилююча поезія Валерія Гончаренка зробила його знаковим поетом 60-70-их років минулого століття у Кіровограді. Яскравий талант був помічений не тільки на берегах Інгулу, а й у столиці та далеко за межами України: зокрема, два вірші першої його книги ввійшли до антології «Шістдесят поетів шістдесятих років» (упорядник Богдан Кравців, видавництво «Пролог», Нью-Йорк, США, 1967). Тоталітарна система радянського ладу намагалась гальмувати розвиток митця, але це лиш підсилювало в читачів інтерес до творів, які ходили в рукописах. Про творчість Валерія Гончаренка схвально відгукувались визнані майстри української літератури Олесь Гончар, Дмитро Павличко, Володимир Базилевський. Письменника гідно вшановано в рідному краї: його ім’я носить одна із вулиць степового міста та літературний конкурс для молодих поетів та прозаїків. Знаком шани й уваги до творчості самобутнього поета Валерія Гончаренка є й нинішнє видання.


Галерея «Елисаветград» - искусство, живопись, продажа картин. Коллекция работ профессиональных художников Кировоградщины и всей Украины, от Киева до Севастополя, от Донецка до Ужгорода. Эксклюзивные пазлы по репродукциям картин наших художников.
г. Кировоград, ул. Пашутинская, 36
Все материалы опубликованные на сайте принадлежат их авторам.
Все права защищены.